Pasar wandelde rondom de Hagelandse Vlooybergtoren

HAMONT-ACHEL – ‘Nat en regen’ waren de woorden in de weer-app en dit voor de ganse zaterdag. Daarbij kwam nog dat de van water verzadigde kleigrond zou zorgen voor een dubbele zool onder je wandelschoenen. De Vlooybergtoren prijkt als een echte eyecatcher in het Hageland boven het heuvelachtige landschap en hij is dan ook een huzarenstukje van architectuur waar je gewoon kan wandelen om in de wijde verte te turen. In de voormiddag was het dan ook al regen wat de klok sloeg terwijl de zon er af ten toe door kwam tijdens de namiddagwandeling. Terwijl ongeveer de helft van de vijftig deelnemers deze wandeling liep, flaneerde de andere helft in Diest rond. In de hobbyschuur van local Rob smaakte het borreltje lekker zodat het mindere weer snel vergeten werd.

Meer info onder www.pasar.be/hamont-achel.