Een positief geluid!

De zorg is veel en vaak negatief in het nieuws. Er is een groeiende zorgvraag, een schaarste aan personeel, de mensen krijgen volgens veel rapporten niet meer de zorg die zij nodig hebben. Helaas is dit allemaal waar maar het lijkt ons, als familie van een verpleeghuisbewoner, ook wel eens goed een andere kant van het verhaal te belichten.

Tot februari dit jaar woonde mijn vader (94) volledig zelfstandig en wijdde hij zijn vrije tijd aan zijn glashobby’s. Doordat zijn gezondheid hem ineens in de steek liet moest hij worden opgenomen in het verpleeghuis. Mijn vader woont sinds mei in Marishof in Maarheeze. Het leek alsof hobby’en er niet meer in zou zitten maar door de goede zorgen op Marishof krabbelde hij weer helemaal op en kreeg weer zin om zijn hobby’s op te pakken. Hierin speelt Marishof een belangrijke rol . Hij kreeg een speciale ruimte in Marishof die hij heeft mogen inrichten als hobbyruimte. Geweldig! Waar kom je dit tegen? Nu is mijn vader dagelijks te vinden in zijn hobbyruimte waar hij hard aan het werk is om op de kerstmarkt, die 10 december wordt georganiseerd in Marishof, allerlei moois te kunnen laten zien en eventueel te verkopen zodat hij weer nieuw materiaal kan aanschaffen. U begrijpt het waarschijnlijk al, maar we zijn ontzettend blij met het team van Marishof. Een gezellige, liefdevolle omgeving waar ze op een respectvolle manier met een ieder omgaan. Zo kan het dus ook! Daarom een dikke pluim voor het gehele team van Marishof en een tegengeluid op veel negatief nieuws rondom de zorg. 

Ingezonden door Désirée Saft 

Foto In de huiskrant van Marishof verscheen een artikel over Joop en zijn hobby’s