Ledûb Heren 1 behaalt zege tegen VC Heerlen Heren 1 

Zaterdag 4 november 2023. Ledûb Heren 1 mocht afreizen naar het verre zuiden van Limburg om het op te nemen tegen VC Heerlen Heren 1. Op papier een makkelijkere tegenstander, maar zoals altijd ligt onderschatting en gemakzucht op de loer tegen dit soort tegenstanders. Gelukkig was Marcel van Oosterhout er weer eens bij om ons te ondersteunen. Nadat de coach ons nog eens stevig op het hart gedrukt had dat we scherp moesten zijn vanaf het begin, werd voor het begin van de wedstrijd gefloten.

Door Lars Slenders 

De wedstrijd begon sterk voor Ledûb, die vanaf het begin de leiding nam en de controle over de wedstrijd behield. Heerlen had moeite om de service van Ledûb onder controle te krijgen wat resulteerde in veel ballen die direct terug over het net vlogen. Ledûb stond hier gretig op te wachten om deze terug bij de tegenstander naar de grond te werken. Doordat we de tegenstander niet de kans gaven om rally’s te spelen stond er in record tijd een 25-11 score op het bord. De tweede set verliep redelijk hetzelfde, er werden weinig kansen weggegeven waardoor Heerlen niet in het spel kon komen. Een 25-13 setstand was het resultaat.

De derde set was onze taak duidelijk. De overwinning moest veilig gesteld worden, en Heerlen moest duidelijk gemaakt worden dat er vandaag niets te halen viel tegen Ledûb. Met veel energie en enthousiasme werd er doorgegaan waar we de eerste twee sets mee begonnen waren, en Heerlen had hier geen antwoord op. De ene na de andere bal werd hard binnengeslagen, of slim buiten bereik van de verdedigers gelegd. De overwinning was binnen, derde set: 25-13.

Met de derde set veiliggesteld, was Ledûb goed op weg naar een overtuigende overwinning. De vierde set kon nog een bonuspunt opleveren, maar omdat de overwinning al binnen was zag je dat de spelers van Ledûb het moeilijker en moeilijker kregen om de concentratie vast te houden. De servicefouten namen toe, en er werd minder genadeloos gevolleybald, waardoor Heerlen ook weer een beetje geloof kreeg in een punt. Ondanks dat werd de vierde set redelijk probleemloos binnengehaald met 25-20 en was de 4-0 overwinning een feit.

Met de volle buit op zak kon aan de terugreis begonnen worden. Vandaag was misschien niet de moeilijkste wedstrijd van het jaar, maar dan is het juist extra belangrijk dat er geen punten gemorst worden. Volgende week komt VC HERO HS 1 op bezoek in Budel, en dan zal er ongetwijfeld harder voor de punten gevochten moeten worden.

Foto Jos Meusen