Workshop noodsituaties en cybercriminaliteit

BUDEL – Het Rode Kruis organiseert op 13 november een informatieve workshop om individuen bewust te maken van noodsituaties en cybercriminaliteit, en hen te voorzien van de benodigde kennis en vaardigheden om zichzelf te beschermen. De workshop richt zich op het vergroten van het bewustzijn en het verstrekken van praktische tips om potentiële noodsituaties te voorkomen en om effectief te reageren in geval van calamiteiten. Daarnaast wordt uitgebreid aandacht besteed aan de risico’s van cybercriminaliteit en hoe men zich hiertegen kan wapenen. Tijdens de workshop worden verschillende onderwerpen behandeld, waaronder het belang van een sterk sociaal netwerk, het opslaan van ICE-contacten in telefoons voor noodgevallen, het verwerven van basiskennis EHBO, het samenstellen van een noodpakket en het opstellen van een persoonlijk noodplan.

Na een korte pauze wordt de focus verlegd naar de gevaren van cybercriminaliteit, waarbij specifieke aspecten zoals babbeltrucs, WhatsApp-fraude, marktplaatsfraude en phishing worden besproken. Deelnemers zullen inzicht krijgen in de diverse methoden die cybercriminelen gebruiken en leren hoe ze zichzelf kunnen beschermen tegen deze bedreigingen. Deze workshop biedt een waardevolle gelegenheid om jezelf en je gemeenschap voor te bereiden op noodsituaties en om bewustzijn rondom cybercriminaliteit te vergroten. Neem deel aan deze leerzame workshop en zorg ervoor dat je goed voorbereid bent op eventuele uitdagingen. De workshop vindt plaats op maandag 13 november 2023 om 14:00 uur in Bibliotheek Budel. De toegang is gratis, maar vanwege het beperkte aantal beschikbare plaatsen wordt geadviseerd om tijdig een plaats te reserveren via de agenda op de website van Bibliotheek De Kempen: www.bibliotheekdekempen.nl.