Zwarte Doos: Emmy d’Arc 

PELT – Op zaterdag 18 november om 20.30 uur presenteert de Zwarte Doos een optreden van Emmy d’Arc. Dit gaat door in Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5 in Pelt. 

Wie Emmy d’Arc (artiestennaam van Ineke Tiolants) één keer aan het werk ziet, weet perfect wat ze bedoelt. Emmy groeit op met de gitaar in de hand. Als klein meisje bewondert ze Bruce Springsteen, Eddie Vedder, Johnny Cash en Sinéad O’Connor. Op haar 11 jaar betreedt ze voor het eerst zelf een podium. In 2019 tekent ze een platencontract bij Universal Music Belgium, waarna ze een eigen EP uitbrengt. Sindsdien werkt ze volop aan haar debuutalbum.

De ontwapenende ‘girl next door’ is onherkenbaar als ze het podium opstapt. Elke keer verrast ze met haar doorleefde, volle stem en adembenemende gitaarspel.

Vandaag heeft Emmy al een heus palmares aan optredens. Ze speelde onder meer in de voorprogramma’s van Amy Macdonald, Novastar, Daan, Simple Minds, Sting,… Zowel MNM, Studio Brussel als Nostalgie spotte haar onmiskenbare talent.

De 26-jarige Emmy is een perfectionist vol ambitie. Het is dan ook geen toeval dat haar naam een ode is aan de onverzettelijke, Franse heldin Jeanne d’Arc.

Emmy d’Arc, op 28 november om 20.30 uur in het Dommelhof. Meer info en tickets via palethe.be