Bijzonder concert Koor Amabile

PELT – Op 19 november 2023 om 16.00 uur zingt Amabile in de Corneliuskerk van Overpelt-Lindel het ontroerende Requiem van Fauré. Dit in samenwerking met het Basilicakoor uit Tongeren en het gemengd koor Vagantes Morborum uit Brugge. De muzikale begeleiding, orgel, strijkers en solisten, wordt verzorgd door ‘Le concert Etésien’.  Dit alles onder de bezielende leiding van onze dirigent Alexandros Kavvadas.

In 2024 is het 100 jaar geleden dat Gabriël Fauré overleed (1845-1924). Hij was één van de belangrijkste Franse componisten van zijn generatie. Vele van zijn tijdgenoten keken naar hem op en spiegelden zich aan hem.

Het Requiem is zijn bekendste langere werk. In tegenstelling tot andere requiems is het geen werk van verdoemenis en rouw maar één vol hoop en rust, een hunkering naar het geluk in het hiernamaals. Zeer geliefd is de sopraansolo in het ‘Pie Jesu’ maar ook de baritonsolo in het ‘Offertorium’ vormt zeker een hoogtepunt. Het sluitstuk ‘In Paradisum’ is innig mooi en voert je regelrecht naar de engelen in de hemel. Een live uitvoering van het Requiem van Fauré laat niemand onberoerd!

Kortom, een unieke ervaring voor koorliefhebbers en sympathisanten! Geniet van de betoverende harmonieën en de krachtige stemmen die samenkomen om deze meesterlijke compositie tot leven te brengen. Koop nu uw tickets en beleef een onvergetelijke namiddag vol prachtige muziek. Wees erbij! De leden van Amabile hopen u binnenkort te mogen verwelkomen op dit bijzondere concert! Tickets 20€ (-16 jaar gratis) via amabileneerpelt@gmail.com of bij de leden. 

Concert Brugge 25/11/2023 om 20.00 uur: Tickets: vagantes.be

Concert Tongeren 18/11/2023 om 20.00 uur: Tickets: basilicakoor.net