​​Rabobank steunt Energiecoöperatie De Romrijten 

MAARHEEZE – Deze week ontvingen Benno Hüsken en Ron Rooijakkers namens Energiecoöperatie De Romrijten een cheque van €7.500,- vanuit het coöperatief dividend van de Rabobank uit handen van Jolanda Kros en Richard van der Snoek MSc. Mede oprichter Jos van Hooft en kandidaat bestuurslid Huub Demarteau ontbreken op de foto. 

Met deze bijdrage ondersteunt Rabobank dit bijzondere initiatief om de opbrengsten vanuit de exploitatie van Zonnewei De Romrijten ten goede te laten komen aan de sportverenigingen Voetbalvereniging Maarheeze, Tennisclub Maarheeze en Hockeyclub Cranendonck. Hiermee kunnen zij de verdere verduurzaming van hun vereniging realiseren wat bijdraagt aan het betaalbaar houden van de sport. Op de achtergrond is Zonnewei De Romrijten in aanbouw. Binnenkort start het testdraaien en zal de eerste stroom geleverd gaan worden! 

Speciale dank aan Hans de Kinderen die ons enthousiast en op praktische wijze gesteund heeft in dit traject! Dank aan Provincie Noord-Brabant die ons via Brabant Geeft Energie gesteund heeft met een subsidie van €25.000,- voor de oprichting van de coöperatie en de vele (juridische)advieskosten. Dank aan iedereen die het initiatief gesteund heeft door bijvoorbeeld lid te worden via https://lnkd.in/gjBctFga (kan nog steeds! binnenkort meer info voor degenen die zich aangemeld hebben). Ook dank aan Simon Visbeek en Maarten Bakker van ZonVoorIedereen voor de kundige begeleiding van het hele traject. En tot slot, bijzondere dank aan Wim van Hooft die zich als initiatiefnemer van Zonnewei De Raak vanaf het begin heeft ingezet om de participatie doelstellingen niet zomaar af te vinken maar echt van maatschappelijke betekenis te laten zijn!