Veel winnaars bij de IJzeren Man Volksloop

WEERT – Onder regenachtige omstandigheden werd 5 november de Hema Volksloop gelopen.  Ondanks het mindere weer stonden er veel lopers aan de start. De maandelijkse Volksloop is zeer in trek. Door de vele vaste lopers en de nieuwe lopers uit heel Limburg blijft het aantal groeien.  Marga Mennen-Beijk heeft al 50 keer deelgenomen. Robin Sonnemans en Ismayil Kayabasi deden al tien keer mee. Zij kregen daar een herinnering voor. Aoibhinn van de Vin heeft het parcoursrecord naar 10:43 gebracht. Deze zondag werden de prijzen van de jeugdcompetitie en de prijzen voor de ‘meeste progressie’ uitgereikt. De jeugdcompetitie ging over zes lopen waar iedere loop in zijn afstand voor de eerste plaats tien punten krijgt en 9 voor de tweede plaats tot één punt voor de tiende plek. 

Wie op de zes lopen de meeste punten haalt, is winnaar.  Bij de ‘meeste progressie’ in dezelfde afstand kon iedereen winnen. De zwakste tijd van een deelnemer werd vergeleken met de sterkste tijd van de deelnemer. Wie de meeste progressie had geboekt, werd de winnaar. Deze prijs is uitgedeeld over de verschillende afstanden. Daardoor waren er op deze zondag 5 november 39 bekers te verdelen. Deze zijn beschikbaar gesteld door de Sportzaak van Posno uit Weert. Maar ook telde deze loop mee voor de acht deelnames, waarmee je de prachtige E-bike, die ter beschikking is gesteld door Fietsservice/ Bikkel uit Weert. De volgende loop is op 3 december.