Vrouwentaalcafé viert 5-jarig bestaan

BUDEL – Vrijdag 3 november bestond het Vrouwentaalcafé van Cordaad Welzijn 5 jaar. Al 5 jaar lang komen elke vrijdagochtend, uitgezonderd de schoolvakanties, om 9.30 uur een aantal vrouwen uit Cranendonck samen in De Borgh. Het is een zeer internationaal gezelschap. Er komen onder meer vrouwen uit Syrië, Turkije, de VS Canada, Eritrea, Libië, Ecuador, Mexico, Brazilië, Polen, Oekraïne en Afghanistan. Het doel van dit taalcafé is om de Nederlandse taal beter te leren beheersen op een ontspannen, laagdrempelige manier. Ook Nederlandse vrouwen zijn van harte welkom om onder het genot van een kopje koffie of thee over de meest uiteenlopende onderwerpen te komen praten. Door de drie Nederlandse begeleiders wordt vaak een stukje tekst aangeboden zodat ook het lezen van de Nederlandse taal geoefend kan worden.  Vrijdag 3 november vierden ze een feestje bij ’t Kluutje. Onder het genot van een lekker kopje koffie of thee met iets lekkers én een Kluutje, werd er volop in het Nederlands gekletst. Ben jij een vrouw en lijkt het je ook gezellig om op vrijdagochtend aan te sluiten in de foyer van De Borgh? Dan ben je van harte welkom.