Boekstart-mini: voorlezen aan baby’s en peuters

HAMONT-ACHEL – Vorig jaar organiseerde de bibliotheek Hamont-Achel in kader van de voorleesweek in november de eerste Boekstart-namiddagen, genaamd Boekstart Mini. Zowel in Hamont als in Achel werd deze activiteit enthousiast onthaald. Ook dit jaar worden er in november tijdens de voorleesweek weer Boekstart-namiddagen georganiseerd: op zaterdag 18 november in de bib van Hamont en op zaterdag 25 november in de bib van Achel, telkens van 14.00 tot 17.00 uur.

Hamont-Achel is al bijna 10 jaar een Boekstart-gemeente. Met Boekstart reikt de bibliotheek samen met Kind & Gezin uit naar jonge ouders. Het doel is ouders met hun kleine kinderen te laten genieten van boeken. Het is gezellig, versterkt de band tussen ouders en kinderen én het is vooral ook heel leerrijk. De woordenschat van baby’s en peuters breidt namelijk sneller uit en het is zelfs bewezen dat ze het later makkelijker hebben op school. 

De Boekstart Mini-namiddagen zijn gratis en starten om 14.00 uur, maar je hoeft niet stipt op dat tijdstip aanwezig te zijn. Je kan de hele middag vrij binnenlopen voor een gezellige namiddag vertellen, lezen, knutselen en zingen. Ook Studio Sesam springt even binnen en brengt naast knutselmateriaal superdiverse boekjes mee.

Kreeg je voor je peuter van 15 maanden onlangs een Boekstart-bon en geraakte je nog niet in de bib? Dan is de Boekstartnamiddag het ideale moment om je bon te komen verzilveren!

Tip: Lezing De Beste Boekenstart
Naast de Boekstart-namiddagen organiseert de bibliotheek op dinsdag 21 november 2023 ‘De Beste Boekenstart’. Dit is een interactieve lezing voor ouders en andere belanghebbenden over voorlezen aan kleine kinderen. Je krijgt er antwoorden op vragen zoals: hoe kies ik een geschikt boek voor mijn kind? Welke boeken passen bij welke leeftijd? Hoe moet ik voorlezen? En nog veel meer.

Meer informatie over deze lezing vind je op www.hamont-achel.be/de-beste-boekenstart