Filmhuis Maarheeze presenteert ‘The Worst Person in the World’

MAARHEEZE –  Student Julie (Renate Reinsve) uit Oslo loopt tegen de dertig, maar weet nog altijd niet wat ze van het leven wil. Eerst studeert ze medicijnen dan psychologie, switcht daarna over op fotografie om uiteindelijk aan de kost te komen met allerlei losse baantjes. 

Ondertussen werkt ze in een boekwinkel en overweegt ze om schrijver te worden. Haar vrienden krijgen kinderen en zijn gelukkig en haar relatie met de oudere, succesvolle striptekenaar Aksel is stabiel. Toch vraagt Julie zich af of dit alles is wat het leven te bieden heeft. Als ze de jongere en knappe Eivind ontmoet, gooit Julie het over een andere boeg in de hoop antwoorden te vinden over de liefde, haar carrière en het leven 

Opgedeeld in twaalf hoofdstukken met een proloog en een epiloog beschrijft ‘The Worst Person in the World’ de momenten waarop Julies leven een andere richting op gaat. Hoofdrolspeelster Renate Reinsve brengt de ontwikkelingen die Julie doormaakt volkomen overtuigend en verdiende er in Cannes de prijs voor beste actrice mee. The Guardian geeft de film vijf sterren en noemt hem een ‘instant classic. De film is te zien op vrijdag 17 november om 20.00 uur in het Filmhuis Maarheeze aan de De Hoge Weg 10. Een kaartje kost €7.