Peltse Diabetes Infobeurs

PELT – Het diabetesteam van Noorderhart Mariaziekenhuis slaat de handen in elkaar met de Overpeltse sportdienst, de Diabetesliga Noord-Limburg en de Eerstelijnszone Noord-Limburg om ter gelegenheid van Werelddiabetesdag, op dinsdag 14 november, een gezamenlijke diabetes infobeurs te organiseren. 

Het evenement wil mensen bewust maken van hoe ze diabetes kunnen voorkomen, gezond kunnen bewegen, goed kunnen eten en hun levensstijl kunnen verbeteren. Ook worden de nieuwste technologieën voor diabetes getoond. De diabetes infobeurs heeft een gevarieerd programma voor alle leeftijden. Tijdens de beurs zijn deskundige medische professionals, zoals endocrinologen en oogartsen, aanwezig om informatie te verstrekken. Daarnaast zijn er specialisten op het gebied van rookstophulp, wondzorg en podologie om bezoekers te adviseren. Voedingsdeskundigen, bewegingscoaches, psychologen en de diabeteseducatoren van Noorderhart zijn beschikbaar om hun kennis te delen en vragen te beantwoorden. De beurs bevat ook een interessante workshop over beweging en yoga, waarbij bezoekers kunnen leren hoe een actieve levensstijl kan helpen bij de preventie en beheer van diabetes.

De beurs is op dinsdag 14 november van 19.00 tot 21.30 uur in auditorium op niveau -1 in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Deelname is gratis. Wel graag inschrijven via www.noorderhart.be/nl/agenda Voor de eerste 100 deelnemers is er een goodiebag voorzien.