Vragen over het groeipakket? Kom naar een gratis zitdag! 

HAMONT-ACHEL – Kinderen in Vlaanderen hebben recht op een groeipakket. Dit is een pakket van financiële tegemoetkomingen op maat van elk kind in elk gezin. Zo krijgen kinderen in Vlaanderen alle kansen om te groeien en zich te ontplooien. Maar wat zit er allemaal in dat Groeipakket? En waar heb jij recht op? Tijdens de zitdagen kan je in het Huis van het Kind Hamont-Achel terecht met al jouw vragen over het groeipakket.

Een startbedrag, een schoolbonus, sociale toeslag, kinderopvangtoeslag, kleutertoeslag, zorgtoeslag voor kinderen met een specifieke ondersteuningsbehoefte… Het Groeipakket bestaat uit verschillende gezinsbijslagen en andere financiële tegemoetkomingen om gezinnen te ondersteunen in de opvoeding van hun kinderen. Het bedrag dat je krijgt, hangt af van jouw situatie. 

Zitdagen 
Heb jij vragen over je dossier? Wil je meer weten over de bedragen of heb je hulp nodig bij het invullen van formulieren? Kom dan naar een gratis zitdag over het groeipakket in het Huis van het Kind Hamont-Achel (Kloosterstraat 15, 3930 Hamont-Achel): 
woensdag 22 november 2023 van 09.00 tot 12.00 uur
woensdag 28 februari 2024 van 09.00 tot 12.00 uur
woensdag 5 juni 2024 van 09.00 tot 12.00 uur