Een soepkeuken voor de kinderen van Keetmanshoop in Afrika

Dag allemaal, 

Een paar weken geleden ben ik teruggekomen van mijn verblijf in Namibië waar ik mijn vriendin Ottilie Kutenda heb bezocht. Wij studeerden in 2000 samen aan de Universiteit in Swansea (Wales). In de jaren die daarop volgden ontmoetten we elkaar in Turijn en Augsburg. Vorig jaar was de eerste keer dat ik haar bezocht. We reisden met de auto naar het noorden vlakbij de grens met Angola, waar zij opgroeide en waar wij haar familie ontmoetten. We hadden een geweldige tijd samen en ik heb veel geleerd over de geschiedenis van Namibië. Het land heeft mijn hart gestolen. 

Ottilie is bijzonder omdat ze op jonge leeftijd de keuze maakte om haar leven ten dienste te stellen van mensen die niet zoveel geluk hadden in het leven. Zo kookten wij een weekend eten (rijst, kip en groenten en vetkoekies) voor mensen die op de stortplaats wonen. Dit doet zij als het loon van haar baan bij de universiteit binnen is. Ze doceert aan de Universiteit van Namibië gezondheidszorg – verpleegkunde. Een project waar zij nu aan werkt is: Vermindering van ondervoeding onder kinderen onder de vijf jaar in de informele nederzetting Ileni in Keetmanshoop, regio //Kharas. De mensen in Ileni leven in extreme armoede. Om de ondervoeding onder kinderen terug te dringen hebben Ottilie en haar collega’s een projectplan geschreven om een Soepkeuken te bouwen met daarnaast een stuk grond waar groenten verbouwd kunnen worden. Vrijwilligers leren hoe ze groenten moeten verbouwen en hoe ze soep moeten maken. 

Het probleem is dat zij geen financiering kunnen vinden voor dit project € 12.010,79. Ik ga helpen door het geld in te zamelen en sprak verschillende keren met Elizabeth Kangoya, het hoofd van de afdeling. De dag voordat ik vertrok, ontmoette ik het hele team. Wij hebben afgesproken dat ik het geld op een PayPal-rekening zal inzamelen door onder andere mijn nationale en internationale netwerk te benaderen. Zodra ik het bedrag heb opgehaald, maak ik het geld meteen over zodat zij aan de slag kunnen. Al het geld is bestemd voor het project. Eind april ga ik terug naar Keetmanshoop om te kijken hoe de keuken is geworden en zal hier foto’s van maken. 

Ik wil je vragen of je een bijdrage wilt leveren, iedere euro helpt. Je kunt het overmaken op dit Paypalaccount https://www.paypal.com/paypalme/CorinaKarstenberg onder vermelding van Soepkeuken Ileni. Je kunt het ook via mijn rekening overmaken NL78 KNAB 0606 0094 93 t.n.v Corina Karstenberg.