Intocht Sinterklaas in Neerpelt

PELT – Honderden ouders met hun kindjes stonden vorige zondag Sinterklaas op te wachten bij de passantenhaven. Zoals aangekondigd meerde de heilige man met zijn zwarte pieten rond 13.30 uur aan in Pelt. 

Door Ben Ieven

Voor deze gelegenheid was er ook een verbod op andere aanleggende vaartuigen of mobilhomes. Even voordat de boot in zicht kwam werden de kinderen al opgewarmd vanaf het podium met liedjes van de Sint. Al vanaf de boot werden snoepjes en noten naar de oever gegooid. Vervolgens stapte Sinterklaas naar het podium en werd door de animatoren samen met zwarte piet een dansje gedaan. Sinterklaas moest daarop beslissen of de animatoren bij hem in dienst mochten komen. Dat was volgens de Sint toch nog wat te voorbarig. Na een welkomstwoordje van de burgemeester werden nog enkele liedjes gezonden. Ondertussen deelden de zwarte pieten overal in het publiek snoep uit. Daarna ging de Sint met de speciale bus richting WICO junior campus waar alle kinderen waren uitgenodigd om te komen dansen en zingen. Ook kregen ze ter plekke allemaal een snoepzak. Nu nog zoveel nachtjes slapen tot 6 december. Wat zal het weer spannend worden!