Ledûb dames 1 maakt meer punten maar verliest 

BUDEL – Zaterdag 11 november klonk om 19.00 uur het eerste fluitsignaal voor de wedstrijd tussen Ledûb dames 1 en Pegasus dames 1.
Amy van Diepen maakte het verslag van deze wedstrijd.

“Het begin van set 1 was tam, waardoor we gelijk tegen een achterstand aankeken. Na een time-out en wisselingen op de spelverdeling en passer-loper positie werd het verschil halverwege de set teruggebracht tot 3 punten. De achterstand werd door een goede servicedruk zelfs teruggebracht tot een gelijke stand van 23-23. Desondanks was het Pegasus dat aan het langste eind trok deze set: 23-25.

In set 2 werd het goede spel van de laatste helft van set 1 doorgetrokken. Er werd goed verdedigd en de kansen die we hierdoor creëerden werden afgemaakt. Door een service-serie van Ellis werd de voorsprong uitgebreid naar een stand van 18-11. Pegasus wist hierna nog enkele keren dichterbij te komen, maar de setwinst kwam hierbij niet meer in gevaar. Een eindsprint resulteerde zodoende in 25-18 en een 1-1 gelijke stand. 

Het idee voor set 3 was duidelijk, doorgaan met het spel van set 2. Echter kwamen we door een sterke service van Pegasus binnen no time op een 0-4 achterstand. Maar hoe snel we op achterstand kwamen, zo snel kwamen we ook weer op voorsprong door een sterke service-serie van Lynn. Deze voorsprong werd gedurende de gehele set vastgehouden en met een 24-22 stand leek er geen vuiltje aan de lucht te zijn. Helaas wisten we de matchpoints die we kregen niet te verzilveren en sloeg Pegasus wél toe op hun eerste matchpoint. Zodoende ging deze set met 24-26 verloren.

Set 4 werd daarom een do or die set om een vijfde set uit het vuur te kunnen slepen. Dat we het niet hadden opgegeven was vanaf het begin van deze set duidelijk. Door een goede passlijn kon het spel mooi worden verdeeld en waren onder andere onze middens goed op dreef. Dit resulteerde in een ruime setwinst van 25-15 en dus volle energie voor de vijfde set! De overtuiging die we in set 4 hadden laten zien, konden we vanaf het begin van set 5 niet doortrekken. Zodoende keken we, net als in set 1 en 3, tegen een snelle achterstand aan. Na een time-out konden we terugkomen tot 2 punten, maar het vuur om dichterbij te komen zat er helaas niet meer in. 

Het resultaat; een 3-2 verlies. Voor nu balen we dat we maar 1 punt in Budel hebben weten te houden, maar met vlagen hebben we goed spel kunnen laten zien. Aankomende week gaan we weer hard trainen om volgende week hopelijk de punten mee naar Budel te kunnen nemen. Dan spelen wij om 20.00 uur tegen Donki Sjot dames 1 in Den Dungen.”

Foto’s Jos Meusen