Sinterklaas in Budel 

BUDEL – Goed nieuws jongens en meisjes! Sinterklaas komt op 19 november 2023 naar Budel! Sinterklaas zal samen met zijn Pieten, De Schut van Buul en het Sint Joris Gilde een rondrit door Budel maken.  Tijdens de rondrit zal Sinterklaas stoppen bij het Schepenhuis voor de officiële ontvangst van Sinterklaas en zijn Pieten in Budel. Daarna zal Sinterklaas alle kinderen van Budel die (nog) niet naar school gaan ontvangen in de Borgh. 

De kinderen kunnen in de Borgh naast op de foto met Sinterklaas ook leuke dingen gaan doen, zoals een Pietengym, dansen, luisteren naar een verhaaltje en leren pepernoten bakken! Ook krijgen de kinderen een traktatie van Sinterklaas. 

Sinterklaas vertrekt om 14.15 uur aan de achterzijde van de Borgh, en gaat via de Kloosterdreef, Gastelseweg, Antoon Meurkensstraat en de Molenstraat naar de Dorpsstraat. Vandaar trekt de stoet voor Zorgcentrum Mariënburght langs om via de Cranendoncklaan naar de Nieuwstraat richting het Schepenhuis. Sinterklaas zal dit jaar bij het Schepenhuis officieel worden ontvangen door burgemeester Van Kessel. Na het officiële gedeelte zal de stoet zich hervatten via de Dr. Anton Mathijsenstraat naar de Borgh. 

De Borgh wordt voor deze gelegenheid omgebouwd in een Huis van Sinterklaas!

In de Borgh kunnen de kinderen die nog niet naar basisschool gaan Sinterklaas ontmoeten tijdens een meet & greet. De kinderen krijgen hier ook een traktatie van Sinterklaas en de Pieten. Daarnaast zullen in de Borgh verschillende activiteiten klaar staan voor de kinderen, waarbij de Pieten gaan helpen. Zo kunnen kinderen gaan dansen, luisteren naar een verhaaltje voorgelezen door een Piet, meedoen met de Pietengym en leren pepernoten bakken. 

Tot 19 november!