sv Budel 1 dendert door

BUDEL – Op donderdag 9 november won sv Budel met 1-5 bij HEBES. Afgelopen zondag wonnen de Bulanders overtuigend met dezelfde cijfers gewonnen van SVH’39.  De inhaalwedstrijd tegen HEBES werd zeer gemakkelijk en met duidelijke cijfers gewonnen. sv Budel was in de eerste helft oppermachtig. Binnen 10 minuten hadden Koen Vos (foto) en Luc Nouwen Budel al op een 0-2 voorsprong geschoten. Beide malen kwam de assist van de zeer sterk spelende Finn Bogers. Budel bleef dominant spelen en het was Koen Vos die vanaf 20 meter de 0-3 op het scorebord bracht. Niet veel later bracht Luc Nouwen met een fraaie krulbal de stand op 0-4. Dit was ook de ruststand. Na rust kwam Budel al snel op 0-5 door een eigen doelpunt. Hierna nam Budel wat gas terug en kwam HEBES via een penalty in de 70e minuut op 1-5. Een mooie overwinning voor de “oranje hemden”, dat door deze overwinning naar een gedeelde tweede plaats stijgt in de rangschikking. 

In de wedstrijd van zondag speelde sv Budel wederom een zeer sterke eerste helft en mocht SVH’39 van geluk spreken dat er “maar” 0-3 op het scorebord stond na 45 minuten. In de 12e minuut kwam Budel op 0-1. Luc Nouwen zijn strafschop werd nog wel gekeerd, maar Koen Vos kon de rebound inschieten. Twee minuten later liet Youri Bogers zijn klasse zien. Hij scoorde met een afstandsschot in de kruising. sv Budel bleef zeer dominant spelen, creëerde de nodige kansen,en in de 31e beloonde het team zichzelf. Youri Bogers die bediede Koen Vos en die maakte 0-3. Dat was de ruststand. sv Budel startte ook de 2e helft sterk en na 2 minuten schoot Koen zijn 3e doelpunt binnen na een fraaie actie van Youri Bogers op links. Budel bracht met Jelle Martens en Rens Vrijsen 2 verse krachten voor de prima spelende Stef v.d. Kruijs en Finn Bogers. In de 57e minuut scoorde SVH’39 onverwacht de 1-4. In de 69e minuut kwamen Stan van Leeuwen en Sem Jansen in de ploeg voor de moegestreden Jasper Beerten en Thijs van Geldorp. Een kwartier voor tijd bekroonde Jelle Martens zijn sterke invalbeurt met een doelpunt: 1-5. Bas Bergmans kwam nog in de ploeg voor Youri. Opnieuw drie zeer belangrijke punten voor sv Budel dat op een mooie 2e plaats staat en koploper Merefeldia in het vizier houdt.

Foto Koen Vos