Dames 2 onderuit in Aalst

PELT – Zondag 12 november stond er voor de Ligadames van handbal Sporting Pelt een verre verplaatsing naar Aalst op het programma. Aangezien D1 gelijktijdig speelde in het Dommelhof, werd er versterking gevraagd van Karen! Zij kwam speciaal haar zondagavond doorbrengen op het handbalveld! De wedstrijd begon met wat vertraging, de scheidsrechters stonden namelijk in de file!

De wedstrijd werd gretig gestart en na 10′ stond het 3-6 op het scorebord. Er werd mooi samenspel getoond, waardoor op elke positie gescoord kon worden. Vele ballen werden afgeblokt, waardoor Aalst moeilijk tot scoren kwam en voornamelijk via penalty’s & tegenaanvallen doelpunten moest maken. In aanval werd er wat paalbal gespeeld waardoor de eerste helft werd afgefloten op 10-10, een slechte weerspiegeling van de eerst helft. De tweede helft verliep alles behalve soepel, veel balverlies, slordigere afwerking… De verdediging stond sterk, maar Aalst kon steeds meer scoren via de hoeken & via tegenaanvallen. Penalty’s werden voor Pelt mooi in het doel gegooid via Stephanie, terwijl Joyce ze aan onze zijde uit de netten hield. Ondanks het sterk begin, hebben we ons laten meeslepen in het spel van Aalst en hebben we de wedstrijd wat uit handen gegeven. Toch mogen we trots zijn op onze ploeg, een eerste wedstrijd zonder versterking van D1 waar veel mooie aanvallen werden getoond en waar nog veel groeimogelijkheid in zit! Eindstand. 23-17!

Sporting Pelt D1
Na de 29-22 overwinning tegen Bilzen, staat het eerste dames handbalteam van Sporting Pelt na 7 ongeslagen speeldagen nog steeds op kop in het klassement. Bovendien kwamen alle Peltse veldspelers tot scoren!

Dames 2