Dames FC Cranendonck delen de punten

CRANENDONCK – Afgelopen zondag was SJVV de tegenstander op het eigen sportpark de Braken. Met maar 3 punten verschil op de ranglijst zou dit een mooie wedstrijd kunnen worden. Verrassend genoeg stond er na 5 minuten al een tegendoelpunt op het scorebord. Een slechte terugspeelbal werd onderschept door een voorhoede-speelster van SJVV, waarna keepster Karin aan de handrem trok en een penalty veroorzaakte. Een snelle, onnodige achterstand waar de dames tegenaan keken. Toch was er geen reden tot paniek, want Cranendonck probeerde goed druk te zetten op de helft van de tegenstander. Tot grote kansen kwam het helaas niet. SJVV bleef met de snelle voorhoede ook flink druk zetten, maar backs Anouk en Sanne hielden hun directe tegenstander goed in de tang. Na een half uur spelen leek Wendy de gelijkmaker binnen te koppen uit een corner, maar de bal werd van de lijn gehaald. Vlak voor rust was het uit eenzelfde cornersituatie Joke die wel doel trof en ervoor zorgde dat er iets geruster naar de thee kon worden gegaan.

De tweede helft kon Cranendonck niet meer echt een vuist maken. Er werd te veel balverlies geleden en tot een goede aanval kwamen ze bijna niet meer. Het laatste kwartier was het echt pompen of verzuipen. Achterin stond de verdediging als een blok, maar de ballen naar voren kwamen net zo hard weer terug. Flinke werklust en een kleine dosis geluk zorgde ervoor dat het gelijk bleef en deze wedstrijd toch nog een puntje opleverde.

Volgend weekend zijn de dames vrij om de week erna weer klaar te staan voor de thuiswedstrijd tegen Sparta ‘18.