KFC Hamont verliest nipt bij leider Lindelhoeven vv

HAMONT/PELT – KFC Hamont 99 A maakte op zaterdagavond de verplaatsing naar de buren van Lindelhoeven VV, de leiders in de reeks en de winnaars van de eerste periodetitel. Hamont was al 7 speeldagen op rij niet geklopt maar verzamelde door de vele gelijke spelen relatief weinig punten. Het stond daardoor slechts 12e.

Nu, van het verschil in de rangschikking was tijdens de eerste helft niet zo veel te merken. Integendeel, Ferren Peeters bracht KFC na 20 minuten op 0-1. Aan de overzijde ging keeper Marnick Emmers goed plat op een schuiver van Claeys. Ilario Meli (lob), Senne Doms (bal van bij 2e paal voor langs) en Ferren Peeters (streep nipt naast) hadden kansjes om de voorsprong verder uit te diepen. In het slot van de eerste helft kwam de thuisploeg toch wat aandringen maar Meus en Claeys mikten buiten het doelkader. Ruststand 0-1.

De thuisploeg kwam veel scherper uit de kleedkamers en drukte een kwartier het gaspedaal in. Kapitein Goutsmet scoorde fraai de gelijkmaker achter het steunbeen en enkele minuten later scoorde Meus al vallend de 2-1 met het hoofd. Hamonter protest voor een overtreding haalde weinig uit. Goalie Marnick Emmers tikte een hard voorzetschot van Meeus over de lat en op een kwartier van het einde werd er nog een bal van de KFC-doellijn gekeerd.

De pas ingevallen Xante Croymans ontfutselde een klungelende keeper Burhan de bal en schotelde Ilario Meli de 2-2 voor op een presenteerblaadje. Hiermee kreeg Hamont eigenlijk iets meer dan het verdiende, aangezien het de tweede helft toch wel weinig had laten zien. Zo dacht Meeus er ook over toen hij aan de eerste paal de winning goal voor ‘t Linne intikte op 5 minuten van het einde. Een nipte maar al-bij-al terechte 3-2 nederlaag maakte een einde aan de ongeslagen reeks.

Volgende zaterdag ontvangt Hamont de buren van Racing Peer A, een team uit de subtop. KFC behaalde in de laatste 4 thuiswedstrijden 8 punten, Peer in de laatste 4 uitwedstrijden slechts 6. Op basis hiervan zouden er mogelijkheden moeten zijn en dat wordt ook stilaan tijd, gezien de rangschikking.