Kinderkunstendag in CC Palethe 

PELT – Elk jaar op de derde zondag van november viert Vlaanderen de ‘Kunstendag voor Kinderen’. Op die dag kunnen kinderen en hun familie een hele middag kunst beleven. Ter gelegenheid hiervan heeft CC Palethe op zondag 19 november theatergezelschap Cie O Quel Dommage te gast met de voorstelling ‘Mijn vlek’.

Vandaag is het Rita’s verjaardag, maar echt blij is ze niet. Haar kamer is opgeruimd zoals het hoort. Haar kleren zijn netjes gestreken zoals het hoort. Alles is netjes geregeld. Ja, zoals het hoort. Maar stiekem vindt Rita dit allemaal wat saai… Pff, zoals het hoort… Wat zou ze het graag eens anders zien! Wanneer de lichtzekering het begeeft, slaat Rita’s fantasie heerlijk op hol en krijgt ze verrassend genoeg toch bezoek voor haar verjaardag. Van een vreemde die, bij nader inzien, toch niet zo vreemd is als eerst gedacht… ‘Mijn vlek’ is een visuele, woordloze voorstelling, waarin schaduw en schaduwspel centraal staan. De kracht van de verbeelding in combinatie met fris spel houden je aandacht gegarandeerd vast!

Daarnaast zullen de kinderen (en stiekem ook de volwassenen) zich kunnen uitleven op de interactieve installaties ‘Werveltafel’ en ‘Sym’. Na afloop van de voorstelling kan je meedoen aan één van de vier workshops: lichtgraffiti, schaduwtheater, schaduwtekenen of een tekenworkshop in de lopende expo ‘Rotation Fever’. Weet jij al welke je wil doen? De dag zelf kan je kiezen bij welke je aansluit.
Kinderkunstendag in CC Palethe op zondag 19 november. De voorstelling start om 14.00 uur, de workshops gaan van start om 15.30 uur. Meer informatie en tickets bestellen kan via www.palethe.be 

Fotocredit: Rocio Paris