Noordelijk gedeelte Broesveldstraat klaar

PELT – In Neerpelt is de Broesveldstraat tussen Bermstraat en Justitielaan/Onderwijslaan sinds kort helemaal klaar en opnieuw open. Dat geldt meteen ook voor het kruispunt met de Dommelhoflaan en de aansluitingen van de Sint-Martensstraat en de Gildestraat. De straat kreeg nieuwe riolering en nieuwe waterleiding. Ook alle andere nutsleidingen werden vernieuwd. Tot slot werd de straat heraangelegd. 

Bijzondere aandacht was er voor de zwakke weggebruikers. De fietsers beschikken tussen de Bermstraat en de Dommelhoflaan over nieuwe, bredere fietspaden aan beide zijden van de weg. Voor de herinrichting was er op sommige plaatsen nauwelijks een voetpad. Sommige bewoners stonden nagenoeg op de rijweg als ze de voordeur open deden. Voortaan zijn er heel ruime voetpaden. Dat verhoogt zeker het comfort én de veiligheid van zowel bewoners als voetgangers.

Er werden een aantal nieuwe bomen (sierperen) geplant die uitbundig bloeien in het voorjaar. De plantvakken werden ingevuld met een heesters (spirea) en siergrassen (lampoetsersgras) die in elk seizoen zorgen voor een andere kleur en karakter. Net zoals voorheen geldt er in de straat éénrichtingsverkeer vanaf de Dommelhoflaan in de richting van het kruispunt met Justitielaan/Onderwijslaan. Dit kruispunt zelf zal definitief aangelegd worden samen met het zuidelijke gedeelte van de Broesveldstraat, dat deel uitmaakt van het project van het Marktplein.  De werken zijn begin dit jaar gestart en perfect volgens de voorziene timing afgerond. De kostprijs bedroeg 977 000 euro. Alvast dit gedeelte van de Broesveldstraat is klaar voor de komende decennia.