Pelt bedankt pleegouders voor hun dagelijkse inzet

PELT – Op maandagavond 13 november bracht de gemeente Pelt pleeggezinnen uit Pelt bij elkaar in het Peltse gemeentehuis. Tijdens de week van de pleegzorg werden zij namens de gemeente bedankt voor hun dagelijkse inzet. De week van de pleegzorg – van 10 t.e.m. 19 november – richt de schijnwerpers op alle mensen die zich engageren in en rond pleeggezinnen. De gemeente Pelt speelt als ‘pleegzorggemeente’ een actieve rol in het ondersteunen van pleegouders en -vrijwilligers. 

Tijdens de warme ontmoeting kregen aanwezige pleegouders informatie over bestaande en opkomende projecten in Pelt die het welzijn van gezinnen kunnen verbeteren, zoals het nieuwe gebouw aan het Neerpeltse Kerkplein, waar het Huis van het Kind zich zal vestigen. Hiernaast wisselden pleegouders ervaringen uit en konden ze thema’s rondom opvoeding met elkaar bespreken. De gemeente Pelt luisterde naar de noden van de pleegouders en bekijkt waarbij ze hen beter kunnen ondersteunen in de toekomst. Het vinden van pleegzorgvrijwilligers bijvoorbeeld, mensen die dicht bij een pleeggezin willen staan en een persoonlijke ondersteunende rol willen spelen. Als afsluiter werden de aanwezigen bedankt met een geschenkje vanuit de gemeente, als extra eerbetoon aan hun dagelijkse inzet.