vv Maarheeze walst over SSE: 1-5

MAARHEEZE – vv Maarheeze heeft afgelopen zondag op bezoek bij SSE een mooie, verpletterende overwinning behaald. Na een ruststand van 1-4 werd SSE uiteindelijk met 1-5 op eigen veld verslagen.

Op het prachtige kunstgrasveld van SSE was Maarheeze direct vanaf de aftrap goed bij de les en kreeg spits Remy Verhoeven meteen in de eerste minuut al een kopkans die maar net over ging. Na 12 minuten spelen opende Ralf van Beek met een mooi schot in de kruising de score voor Maarheeze: 0-1. Na dit doelpunt kreeg het talrijke publiek een mooie wedstrijd voorgeschoteld. Het spel ging in hoog tempo op en neer en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Maarheeze was echter zeer slagvaardig in de aanvallen. Zo stuurde Patrick Verton na een half uur spelen met een mooie dieptepass Jordy van Zon op weg naar het doel van SSE en deze scoorde een fraaie 0-2. Amper 4 minuten later een soortgelijke actie waarbij ditmaal Ralf van Beek zich knap vrij speelde en Remy Verhoeven in stelling bracht. Ook Remy scoorde op fraaie wijze met een schot in de kruising en bracht de stand op 0-3. Nog voor rust wist Maarheeze de score zelfs naar 0-4 te tillen. Een verrassende voorzet vanaf de achterlijn van Daan Reina werd door Cas Baudoin bij de tweede paal attent binnen getikt. SSE was vooral gevaarlijk bij stilstaande situaties waarbij de kopsterke verdedigers zich lieten gelden in de 16-meter bij Maarheeze. Zo kwam SSE op slag van rust uit een corner via een ongelukkige scrimmage op 1-4.

Na de rust bleef de wedstrijd boeiend en aantrekkelijk. SSE moest het spel maken en Maarheeze bleef gevaarlijk in de counter. Zo werd een 2e doelpunt van Ralf van Beek afgekeurd vanwege twijfelachtig, vermeend buitenspel.In de 66e minuut werd de wedstrijd voortijdig beslist toen Remy Verhoeven op fraaie wijze wel zijn 2e doelpunt scoorde: 1-5.

SSE kon hierna niet echt meer gevaarlijk worden en Maarheeze keeper Jarno Nijsen hield zijn doel prima schoon. De wedstrijd eindigde hiermee in een mooie en verdiende 1-5 overwinning voor Maarheeze. Een welkome, eerste overwinning in het seizoen.

Komende zondag staat de enige Cranendonckse derby van dit seizoen op het programma waarbij vv Maarheeze het opneemt tegen Rood Wit’67. Aanvang van deze derby op sportpark De Romrijten in Maarheeze is 14.00 uur.