De Grevenbroekers wandelen in Westmeerbeek

HAMONT – Zondagmorgen vertrokken 58 wandelaars van wandelclub De Grevenbroekers in Hamont naar Westmeerbeek in de provincie Antwerpen. Dit dorp ligt aan de Grote Nete en aan het natuurgebied het Goor-Asbroek. Er is bij deze wandeling, ingericht door de Gruun Zipkes een grote keuze aan afstanden. Het zijn mooie wandelingen tussen natuurgebieden, bossen, boomkwekerijen, velden en weiden. Iedereen maakt zijn keuze in afstand en vertrekt, omringd door het zonnetje en de prachtige herfstkleuren voor een mooie wandeling. Door de regen zijn er ook veel modderige plaatsen en is het uitkijken waar men loopt. Langs de Grote Nete bevindt zich het kasteelpark van Hof ter Borght, een schitterende locatie. Er is ook nog het mooie natuurgebied Schaapswees. De lange- afstand-wandelaars vulden hun dag, jawel, met wandelen. De korte-afstand-wandelaars brachten na de middag een bezoek aan het draaiorgelmuseum in Westerlo. Na een korte rondleiding met de nodige uitleg kon men daarna genieten van de nostalgische muziek en een drankje. Hier ging men terug naar de tijd van toen. De ambiance was verzekerd voor enkele uren. Het was een fijne dag voor alle deelnemers. Voor meer info: www.degrevenbroekers.be