Nieuwe expo: PUNT Pointillisme. Pop-art. Pixel.

VALKENSWAARD – Vrijdagavond 10 november is een bijzondere nieuwe expositie geopend in het Nederlands Steendrukmuseum: PUNT. Pointillsme. Pop-art. Pixel. De tentoonstelling laat zien hoe belangrijk de eenvoudige stip is geweest voor kunststromingen zoals het pointillisme en de pop-art, maar ook hoe deze in de hedendaagse pixel een essentiële rol speelt. Na een welkomstwoord door museumdirecteur Maarten Kentgens hield curator Frédèrique van Duppen een interessante lezing over de expositie. De tentoonstelling werd vervolgens feestelijk geopend door wethouder Bram Bots en kunstenaar Marcel Straver met de onthulling van een pointillistische lithografie, die speciaal is gemaakt voor de expositie.

De expositie PUNT. slaat een brug van het pointillisme van o.a. Paul Signac, Leo van Gestel en Hessel de Boer naar het iconische Pop-art werk van o.a. Roy Lichtenstein en Andy Warhol. Daarnaast is er werk te zien van bekende kunstenaars zoals Yayoi Kusama, Gerhard Richter en Robert Rauschenberg. De expositie laat tevens het belang zien van de stip voor de hedendaagse pixel, als een digitale interpretatie van het pointillisme, met iconische voorbeelden zoals Super Mario en Pong. Hiermee toont het museum de evolutie en voortdurende band tussen technologie en kunst. Het Nederlands Steendrukmuseum ligt in de Oranje Nassaustraat 8c te Valkenswaard.