Only Lady’s zelfverdedigingscursus

BUDEL – Zelfverdediging voor (jonge) vrouwen blijkt populair. Na een succesvol 2e seizoen legden 15 deelneemsters, variërend in de leeftijd van 10 tot 65 jaar, onlangs in Budel met goed gevolg hun examen “Lady’s only”-zelfverdediging af. Na een aantal enerverende trainingen in de afgelopen maanden lieten deelneemsters zien dat ze zich met behulp van houding, stem, uitstraling en enkele effectieve karate en judo-technieken succesvol kunnen verweren in situaties die als intimiderend of zelfs als bedreigend kunnen worden ervaren. De cursus vindt plaats onder verantwoordelijkheid van Karateschool Yin Yang en wordt uitsluitend gegeven door Anja Vercoelen die, naast haar zwarte band in Kyokushin karate, tevens gecertificeerd zelfverdedigings-instructrice is. “Mijn grootste voldoening is dat ouders zien dat hun dochters een meer zelfverzekerde houding ontwikkelen en dat zelfs het hebben van een lichamelijke beperking geen belemmering is gebleken om effectief te zijn”, aldus Anja. Na de succesvolle afsluiting deze week is er weer plek voor een volgende groep. De nieuwe cursus gaat in januari 2024 van start waarbij leeftijd en/of fysieke conditie niet van belang is, maar: “lady’s only….”.

Meer informatie over de cursus is te vinden op www.kyokusyinyang.nl of te verkrijgen na een email aan kyokusyinyang@gmail.com ter attentie van Anja Vercoelen.