Kleurrijke boektentoonstelling ‘Pia’

HAMONT-ACHEL – Van 18 tot en met 26 november is het Voorleesweek. In kader hiervan trekken de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar in Hamont-Achel naar Cinema Walburg en het Michielshof voor de voorstelling ‘Pia’. Deze voorstelling is gebaseerd op het boek ‘Pia’, een van de vele werken van de creatieve tandem Jacques & Lise. Je vindt dit boek terug in de bib in Hamont én in Achel. Maar er is meer: van 15 november tot en met 2 december kan je ook de tentoonstelling van Pia bezoeken in de bibliotheek te Hamont.

Jacques & Lise, ofwel Jacques Maes en Lise Braekers, zijn zowel een koppel als een creatief onafscheidelijk duo. Ze werken al jaren samen om bijzondere prentenboeken te maken. Ze houden er namelijk van te verrassen met gevatte ideeën in een unieke stijl, met veel oog voor detail en een speels kleurgebruik. Met hun werk willen ze mensen graag steeds opnieuw tot verwondering aanzetten. Ook zo met hun boek Pia.

Wanneer Pia een belangrijke pagina uit haar boekje verliest, wil ze die zo snel mogelijk terugvinden. Ze scant de kamer bij de eenzame origamivrouw, tast in het duister bij de oude soldaat, ruikt onraad bij de beroofde bankbediende en proeft van het muzikantenleven bij de verdrietige zanger. Haar papiertje lijkt onvindbaar, maar waarom staat Pia niet stil bij de bijzondere verhalen die haar pad kruisen?

Het boek Pia tentoongesteld
De fantasiewereld van Pia is verpakt in een kleurrijke tentoonstelling die jong en oud onderdompelt in het verhaal en de mooie illustraties van het boek. De bibliotheek van Hamont pakt er met veel plezier mee uit. Het is een andere manier van ‘kijken’ en ‘lezen’, en je staat op een andere manier stil bij hoe een boek tot stand komt. 

De tentoonstelling is geschikt voor kinderen van 5 tot 12 jaar en kan je van 15 november tot en met 2 december bewonderen in de bibliotheek van Hamont. Aan de balie kan je een opdrachtenboekje afhalen waarmee de tentoonstelling een interactieve beleving wordt. Kom dus zeker langs en laat je verwonderen! 

De expo ‘Pia’ is een productie van Bibliotheek Hasselt Limburg.