Neos babbelwandeling Borkel

PELT – Ondanks het druilerige weer van de laatste dagen komen 44 moedige Neos Pelt leden op 9 november samen bij Grand Café de Zwaan in Borkel.  Op het programma staat een “babbelwandeling” langs de oevers van de Dommel van ongeveer 6 km. Een kop koffie en een stukje lekkere appeltaart en we gaan  op pad. We bereiken al snel  de oever van de Dommel.  Door de  overvloedige regen van de laatste dagen staat het water in de rivier erg hoog, de beemden en de weilanden zijn drassig maar goed begaanbaar, en zowaar, het zonnetje doet zelfs een schuchtere poging.  De Dommel meandert door het herfstlandschap dat zich toont van zijn mooiste kant met de vele kleurschakeringen van de bladeren, de tientallen paddenstoelen die overal  zelfs in trosjes verschijnen. Een “verwarmend” drankje mocht niet ontbreken.Paarden in de wei worden opgeschrikt door de passerende groep  en beginnen wild te galopperen, wat een tafereel !   Prachtig om te  zien.   En net op het moment dat we terug Grand Café de Zwaan bereiken, begint het te regenen, het kan ons niet meer deren.  Er wacht ons nog een heerlijke lunch, en wat dacht u, nog veel “gebabbel”.  Een geslaagde namiddag.