Fenne Peeters kampioen in Frankrijk

HAMONT-ACHEL – Vorige week zondag was in het Franse Harnes het 16e Internationale Judo Toernooi. Dit toernooi is voor de Belgen een selectie toernooi voor de U18 judoka’s. Fenne Peeters uit Hamont won 3 wedstrijden op rij. In de finale moest ze tegen een twee jaar oudere Française. Fenne scoorde een mooie ippon net met “matte” dus moest ze door. Na 3 minuten “golden score” wist ze alsnog de winst te pakken. Fenne was het enige Vlaamse meisje dat op het hoogste schavot eindigde. Milan Peeters won drie wedstrijden op rij met goed en mooi judo. In de kwartfinale verloor hij op straf terwijl die net zo goed aan de andere kant hadden kunnen vallen. Daarna was de focus een beetje weg en verloor hij in de herkansing. Hij eindigde als 9e. Op naar het volgende toernooi!