Thema-avond Maria Jacobs 

WEERT – Het Toon Hermans Huis Weert e.o. organiseert op woensdag 29 november a.s. een speciale thema-avond rondom het thema ‘Innovaties in de zorg met name de radiotherapie’. Spreekster op deze avond is prof. dr. Maria Jacobs. Zij is directeur-bestuurder van de top-specialistische bestralingskliniek Maastro in Maastricht en Venlo, waar jaarlijks ruim 4000 kankerpatiënten worden bestraald en waar ruim 300 medewerkers werken met meer dan 10 nationaliteiten. Ook vanuit de regio Weert gaan veel mensen met kanker naar de bestralingskliniek Maastro. Maria Jacobs is daarnaast hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg. 

Bestraling of radiotherapie
Bestraling is een behandeling voor veel soorten kanker. Soms om te genezen, soms vóór, aanvullend op of na een andere behandeling. Bestraling kan ervoor zorgen dat de tumor helemaal verdwijnt. Of veel kleiner wordt, zodat we die tijdens een operatie weg kunnen halen. Het komt voor dat kankercellen na een operatie nog niet allemaal weg zijn. Bestraling kan dan die laatste cellen kapotmaken. Bestralingstechniek is een heel precies werk en indrukwekkend om te zien en mee te maken. 

Maria Jacobs 
Maria Jacobs is afkomstig uit Nederweert-Ospel. Naast directeur-bestuurder van de top-specialistische bestralingskliniek Maastro is zij hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg. Tijdens haar lezing gaat Maria Jacobs in op het belang van vernieuwende ontwikkelingen in de zorg en in het bijzonder de radiotherapie. Daarbij laat zij zien wat er nodig is voor succesvolle implementatie van grote innovaties in de zorg. Ook geeft zij een toelichting op nieuwe ontwikkelingen en praktijkvoorbeelden vanuit bestralingskliniek Maastro. Hier heeft zij onder andere een centrum voor protonentherapie gerealiseerd, waarmee deze innovatieve bestralingstechniek beschikbaar is gekomen voor patiënten uit geheel Zuidoost-Nederland.

Datum: Woensdag 29 november 2023
Tijd: 19.30 – 21.00 uur
Plaats: Theater de Huiskamer, Wilhelminasingel 10B, Weert, ingang St.-Raphaëlpad.
Bijdrage: Vrijwillig

Aanmelden: via mail naar administratie@toonhermanshuisweert.nl of telefonisch (0495) 541444.