Huid.Care, praktijk voor huid- en oedeemtherapie

BUDEL – Bij praktijk Huid.Care in Budel worden behandelingen en therapieën aangeboden ter herstel of verbetering van de huid. Anke van Mierlo opende in 2020 haar eigen praktijk en verhuisde onlangs van Soerendonk naar Budel. “Mensen die medische (na)zorg behoeven of cosmedische zorg zoeken zijn hier in goede handen,” vertelt Anke. “In mijn praktijk is niet alleen een correcte behandeling van groot belang, maar zeker ook de mensen áchter de klachten. Hier gaan zorg, kwaliteit en vertrouwen hand in hand.” 

“Ik behandel de zieke en beschadigde huid. In mijn praktijk bied ik mogelijkheden om huidklachten op te lossen. Denk aan medische behandelingen zoals oedeemtherapie, wondverzorging, littekentherapie, bindweefseltherapie en het aanmeten van therapeutische elastische kousen oftewel steunkousen. Maar ook cosmedische behandelingen zoals microneedling behoren tot mijn expertise, net als het aanpakken van acne- en pigmentstoornissen en huidverbetering,” aldus Anke. 

Niet enkel de medische kant is van belang bij praktijk Huid.Care, ook is er ruimte voor het mentale aspect. Veel patiënten die bij Anke terecht komen hebben vaak een pittige periode achter de rug en zijn nu op zoek naar goede nazorg. Anke staat gedurende het intensieve traject dicht bij haar patiënten. Zij biedt een luisterend oor en ondersteunt waar nodig, niet enkel op medisch gebied maar zeker ook door begrip te tonen voor de situatie en met je in gesprek te gaan over wat er speelt. “Het mentale aspect stimuleert namelijk ook het genezingsproces. Patiënten delen met mij tegen welke obstakels te aanlopen en samen kunnen we zo proberen om problemen of beperkingen op te lossen of te verbeteren.” 

Huid.Care is gecertificeerd door alle Nederlandse zorgverzekeraars zodat de behandelingen in veel gevallen (bijna) volledig vergoed worden. En ook Belgische patiënten zijn welkom. Samen wordt bekeken of en hoe men in aanmerking kan komen voor een vergoeding in België. Anke biedt tevens als gediplomeerd huidspecialiste  ook ondersteuning aan diverse ziekenhuizen, huisartsen en zorgkundigen in de regio. En indien noodzakelijk is het geen probleem voor Anke om service aan huis te bieden. 

Een afspraak maken bij Huid.Care kan via tel. 0031 6 83594095 of via info@huid.care Voor meer informatie over de behandelingen en therapieën, kijk zeker eens op www.huid.care 

Praktijk Huid.Care is gelegen aan de Europalaan Zuid 109 in Budel. 

Foto Jos Meusen