Aanpassing fietspad bij spoorwegbrug

PELT – Het fietspad bij de spoorwegbrug in de Heerstraat van Pelt wordt vernieuwd en aangepast. Er komt onder meer een fietssuggestiestrook. Dat is een geverfde strook in een andere kleur dan de rest van de weg. Het is toegestaan met de auto erop te rijden, stil te staan en te parkeren. Het maakt enkel duidelijk dat fietsen er kunnen maar niet moeten rijden. Het maakt alleen aan de autorijder duidelijk dat er een mogelijke aanwezigheid is van fietsers. Het zorgt er wel voor dat de rijbaan visueel smaller wordt en chauffeurs dus hun snelheid moeten aanpassen. Richting centrum worden er derhalve tussen de spoorwegbrug en de Clerxhoevestraat enkele parkeerplaatsen verwijderd. De werken zijn de voorbije week begonnen en zullen ongeveer 2 weken duren. Voetgangers en fietsers kunnen er nog wel passeren al is het voor een deel met de fiets aan de hand. Zij zullen ook moeten oversteken op een tijdelijke oversteekplaats en daardoor tijdelijk in twee richtingen moeten fietsen. Auto’s kunnen erlangs op versmalde rijstroken.

Foto Werken in de Heerstraat

Door Ben Ieven