Sporting verliest thuis van Visé: 24-25

PELT- Handbal Sporting Pelt had thuis al een tijdje niet meer verloren maar aan die reeks is nu een einde gekomen. Visé ging met de hoofdvogel lopen nadat Sporting zichzelf tekort deed! Sporting Pelt had heel de wedstrijd het overwicht en dat vertaalde zich ook in de score! De dekking stond als een huis en vooraan kon er dan ook zonder druk aangevallen worden. Dat resulteerde in 6-4 na 10 minuten en zelfs 13-7 na 20 minuten. Ondertussen moesten we wel verder zonder Robbe Spooren die met een knieblessure uitviel. Maandag volgt het verdict maar dat we Robbe een tijdje kwijt zijn staat als een paal boven water. Ook Hadzic van Visé moest met een blessure naar de kant, dus op dat vlak was het weer een gelijke strijd. Visé kwam terug tot 15-11 aan de rust. We wisten dat het nog moeilijk zou worden in die tweede helft want alle ploegen zijn in deze BeNeLeague aan elkaar gewaagd.

En zo geschiedde… Het werd 18-16 na 40 minuten en Sporting voelde de hete adem van Visé in de nek, maar het knokte voor wat het waard was. Tommie Falke deed wat hij kon en zo liep Sporting toch terug uit naar 3 doelpunten na 50 minuten: 22-19. Aanvallend stokte het echter. Er werd knullig gemist, verkeerde shotkeuzes en enkele balverliezen later stond Visé gelijk en na 57 minuten zelfs een eerste keer vóór: 23-24. Die voorsprong gaf het niet meer uit handen en met 24-25 moest Sporting de duimen leggen in de match dat het niet mocht verliezen. Na de spannende heenronde moeten we genoegen nemen met 11 punten en wordt het een hele zware terugronde om nog een rol van betekenis te spelen.