sv Budel verslaat Spaubeek

BUDEL – sv Budel boekte haar vierde overwinning op rij en hield wederom de punten in eigen huis. Ditmaal was het Spaubeek dat niet opgewassen was tegen het sterke spel van de oranjehemden. Spaubeek begon geconcentreerd aan de wedstrijd en ze hadden zich goed voorbereid. Het was dan ook Jochem die in de 7e minuut moest ingrijpen met een sliding op de bal. Dit leidde tot een corner die niks opleverde. Het eerste gevaar van Budel was een schot van spits Luc. In de 11e minuut kwam Spaubeek op een 0-1 voorsprong. Een splijtende dieptepass werd fraai afgewerkt door de spits van Spaubeek. Het duurde tot de 24e minuut voordat Budel meer grip kreeg op het spel. Dat leverde enkele kansen op. Na een half uur spelen had eigenlijk de gelijkmaker moeten vallen. Na een fraaie actie van Youri, waarbij hij diverse tegenstanders omspeelde was het Luc die de bal naast de verkeerde kant van de paal mikte. In de 38e minuut viel de verdiende gelijkmaker. Het was wederom een fraaie individuele actie van Youri waardoor Koen simpel kon binnenschieten.

Ruststand 1-1. In de rust kwam Thijs in het veld voor Rens en Sem voor Finn Bogers. In het eerste kwartier na rust volgde de aanvallen van Budel elkaar in hoog tempo op.

Maar Koen, Sem en Thijs waren ongelukkig in de afwerking. In de 70e minuut gaf de scheidsrechter een rode kaart aan Finn Adams na gevaarlijk spel. Van Rooij greep in en Daan kwam in het veld voor aanvaller Jasper. sv Budel bleef aandringen met een man minder en dit werd beloond in de 76e minuut. Een fraai afstandschot van Thijs was de keeper van Spaubeek te machtig. De assist was van Stef van de Kruis. In de eindfase waren er nog gele kaarten voor Stef en Luuk. Jochem moest nog een keer ingrijpen en een speler van Spaubeek raakte nog de bovenkant van de lat. Ook het laatste schot ver in blessuretijd ging over doel waardoor Budel de wedstrijd (en de punten) over de streep trok.

Foto invaller Thijs van Geldorp beslist de wedstrijd.