vv Maarheeze wint overtuigend van RoodWit’67 

MAARHEEZE – vv Maarheeze heeft afgelopen zondag op overtuigende wijze gewonnen in de derby tegen Rood Wit’67. Na een 1-0 ruststand, was Maarheeze na 90 minuten de sterkste en won met 3-1.

vv Maarheeze nam gelijk vanaf de aftrap het initiatief in de wedstrijd en het was aan Rood Wit’67-doelman Joep Lammers te danken dat de score in de eerste 20 minuten nog niet geopend werd. Een harde inzet na 5 minuten en een mooi schot van Maarheeze-spits Remy Verhoeven werden vakkundig gekeerd door de doelman.

Jesse Rondeel van Maarheeze had pech toen een knappe kopbal net over het doel ging. In de 21e minuut kwam Maarheeze verdiend op voorsprong. Een voorzet op maat van Ralf van Beek werd bij de tweede paal binnengelopen door Jordy van Zon: 1-0. Nog voor de rust bleef Maarheeze op zoek naar de 2-0 maar het was jammer dat de mooiste aanval voor rust geen doel trof; Ralf van beek bediende Remy Verhoeven in een snelle uitbraak precies op maat en Remy nam knap in de loop de dieptepass aan maar zijn schot ging jammerlijk over zodat de ruststand op 1-0 bleef steken.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. Maarheeze in de aanval en direct na 5 minuten in de 2e helft werd Jordy van Zon gevloerd in de 16-meter van Rood Wit’67. De toegekende penalty werd door Remy Verhoeven verzilverd: 2-0.

Toen een kwartier later Remy Verhoeven met een fraaie kopbal de 3-0 op het bord bracht was de wedstrijd gespeeld.

Tekend voor het wedstrijdbeeld was dat Rood Wit’67 pas na 80 minuten een eerste gevaarlijke schot op Maarheeze doelman Jarno Nijsen kon afleveren maar deze wist het schot goed te keren. In de 83e minuut kon Rood Wit’67 de eer redden door een goed ingekopte voorzet en daarmee werd de eindstand bepaald op 3-1.

Met deze 2e overwinning op rij klimt Maarheeze naar de 4e plaats in een spannende competitie waar iedereen aan elkaar gewaagd is.

Aankomende zondag staat om 14.30 uur de uitwedstrijd tegen SVSH in Someren-Heide op het programma, een ontmoeting tussen de nummer 2 en nummer 4 uit de ranglijst, wat ongetwijfeld een spannende wedstrijd gaat opleveren.

Meer op www.vvmaarheeze.nl

Foto Hennie Roosen