Fan(?)post van een onbekende

Meteen na mijn oproep in HAC-Weekblad om te stoppen met het verspreiden van negatieve berichten en liever en vaker de positieve kanten te belichten, lag er opnieuw post van de ‘fan’ die dat kennelijk geen goed idee vindt. Zijn boodschap was dit keer enigszins milder.  Hij raadde me vooral aan: om de broodnodige medicijnen in te nemen want anders gaat het helemaal fout! Hoewel hij zich mogelijk in mijn persoon vergist – ik gebruik, gelukkig! – helemaal géén medicijnen, wil ik de eerdere uitnodiging herhalen om gewoon eens rustig met elkaar te praten. Dat lijkt me veel beter dan te proberen om elkaar te overtuigen met schriftelijke argumenten. Ik hoop binnenkort een afspraak met hem te kunnen maken!

Korte ontmoeting met een heuse fan!
Als bij stom toeval werd ik, net nadat ik HAC had verzocht om het bericht met deze uitnodiging op te nemen, bij het boodschappen doen staande gehouden door een mevrouw die ik vaag ken. Zij vroeg mij of ik Frans Heesakkers ben en nadat ik dit beaamde zei ze: “Oh fijn! Ik wil jou graag een dik compliment geven voor het stuk in HAC; ik ben een van de vele mensen die het verschrikkelijk vinden dat er zoveel, vooral slechte berichten door Cranendonck gaan!” Natuurlijk wees ik haar op het bestaan van het Inwonerscollectief, de groep die probeert om meer begrip te kweken. Beiden hadden we haast en geen pen bij de hand maar zij vertelde spontaan dat ze zich als sympathisant zou melden!

Frans Heesakkers, Maarheeze.