Film Zondebokken met Peltse inbreng binnenkort in CC Palethe

PELT – Bosland Cinema organiseert in CC Palethe twee voorstellingen van de film Zondebokken. Daarin komen de Bokkenrijders terug tot leven, een dievenbende die in de achttiende eeuw gewelddadige overvallen pleegde in onze contreien. Wie ook tot leven komt  is drossaard Clercx, de genadeloze uitroeier van de Bokkenrijders. Hij woonde op het Hobos in Pelt en een deel van de film speelt zich daar ook af. De gemeente gaf tevens een subsidie van 4000 euro aan de Filmmakers. Redenen genoeg dus om deze streekeigen film, die in 22 bioscopen in Vlaanderen en in Nederlands Limburg draait, exclusief ook aan de Peltenaren te tonen, op 11 en 12 december in CC Palethe. Tickets kosten 7 euro en kan je kopen via www.uitinpelt.be. Opgepast: de film is 16+ gequoteerd.  Tip: beluister zeker ook eens de podcast die de gemeente maakte over drossaard Clercx en de Bokkenrijders: https://open.spotify.com/episode/1r9zobUkEmYhWQ7RVYJk9t