KFC Hamont 99 onderuit

HAMONT – De regen van de afgelopen dagen deed vrezen voor de bespeelbaarheid van het veld op ’t Leeuwke. Sommige bestuursleden van KFC opperden dat spelen gelijk stond met een omgeploegde akker, wat gevolgen zou hebben voor de hele rest van het huidige speelseizoen. Anderen waren optimistisch en stonden al klaar om de lijnen een nieuwe frisse verfbeurt te geven. De scheidsrechter, die samen met zijn assistenten het veld moest keuren had echter het laatste woord. Hij oordeelde dat er technisch gezien geen reden voor afgelasten was, al besefte hij ook wel dat dit geen goed zou doen aan de kwaliteit van de grasmat. Spelen was hun oordeel, een terechte keuze. Achteraf zou blijken dat de kwaliteit van de Hamonter grasmat zulke stoot wel kon verdragen.

Verslag Fonny Plessers

Ondanks de voortdurende regen kon er nog redelijk normaal gevoetbald worden. De bal schoof soms wat extra hard door op het natte oppervlak, wat balcontrole voor de spelers wel wat moelijker maakte. Moeilijk gaat echter ook en thuisploeg KFC nam de beste start. Ze combineerden beter dan de bezoekers uit Linde-Peer, maar doelkansen afdwingen lukte voorlopig toch niet. Door de nattigheid waren de duels ook soms wat roekelozer, een goed leidende scheidsrechter Claes hield alles binnen de perken middels enkele vroeg getoonde gele kaarten. De eerste gevaarlijk lijkende aanval was rond het kwartier. Wietse Baerts verzond vanop de vleugel een goede voorzet, een verdediger kon nog net de bal afweren voor het echt gevaarlijk werd. Toch was het lang wachten op echt doelgevaar, tot de 29ste minuut. KFC legde met een bijzonder mooie aanval de eerste kans voor de voeten van Ilario Meli, deze aarzelde niet en schoot de thuisploeg verdiend op voorsprong. Ze konden hier echter niet lang van genieten, vijf minuten later waaide een als voorzet bedoelde bal vanop rechts over een verbouwereerde thuiskeeper aan de verste paal in doel. Een doelpunt letterlijk uit de lucht gevallen. Het leek de thuisploeg toch wel even de adem te benemen, tot net voor rust Ilario Meli opnieuw zijn duivels ontbond. De beste man tot dan toe op het veld slalomde zoals vroeger een goede Paul Van Himst bij Anderlecht door de verdediging van de bezoekers, dribbelde ook nog eens de kansloze keeper en besloot keurig in het openstaande doel. KFC kon aldus toch met een verdiende voorsprong de rust in.

Dezelfde weersomstandigheden bij de hervatting, KFC kon eindelijk eens op zoek naar een overwinning, die al lang op zich had laten wachten. Jammer voor hen werden ze snel met de voeten op de drassige grond gezet, een voorzet vanop rechts werd op zeer ongelukkige wijze door Quin Looijmans in eigen doel verwerkt. Gelijke stand dus, alles viel opnieuw te herbeginnen. De vrees voor een zoveelste gelijkspel begon al op te dagen. Het sloop ook in de hoofden van de thuisspelers, zij gaven het heft in handen van hun tegenstrevers. Een gevaarlijk schot ging gelukkig over het doel. Door goed samenspel verschenen plots twee spelers van Racing vrij voor de thuiskeeper. Marnick Emmers redde gelukkig met de voet. Het leek nog erger te worden toen thuisspeler Michiel Thijs een tweede gele kaart pakte. KFC moest nog bijna 25 minuten verder met tien tegen elf standhouden. Gelukkig was er een bezoekende speler, die zo dom was om te zeuren tegen de ref en pakte ook hij daardoor zijn tweede gele kaart, verder dus met tien tegen tien. Toen het einde naderde ging Ferren Peeters zijn kans, zijn schot strandde echter op de paal. Het ergste moest voor de thuisploeg toen nog komen. Een corner vanop rechts werd door keeper Marnick Emmers heel ongelukkig in eigen doel verwerkt. De thuissupporters keken verbouwereerd toe en konden hun ogen niet geloven. De achterstand was wel een feit, Ferren Peeters zette nog eens goed door op rechts, zijn goede voorzet leverde echter ook geen resultaat op.

Toen de scheidsrechter affloot bleef KFC met lege handen achter. Geen punten gescoord wat blijkt op de precaire plaats in de rangschikking. Er moet snel wat gaan veranderen anders zal KFC het hele seizoen tegen een mogelijke degradatie moeten vechten, iets wat de laatste seizoenen nooit is voorgekomen. Aan de kwaliteit van spelers en technische staf ligt het zeker niet. Een geloof in eigen kunnen moet getoond en de samenwerking en ploeggeest moet voorop staan. We staan ervoor en moeten erdoor. Beginnen we aanstaande zaterdag met de moeilijke verplaatsing naar Kadijk SK? Kom op jongens, ga ervoor!!!

 Ilario Meli