EXPO3D in Pelt 

PELT – Een kunstenaar is in se een erg emotierijk personage dat de onweerstaanbare drang kent om zijn gevoelens te uiten via de weg die hem het best ligt. De tweede drempel die hij dient te overschrijden is de confrontatie van zijn creatie met zijn omgeving. Eerst de vertrouwde kring, dan het ruimere publiek. Eliane Van Baelen zoekt haar weg in het abstracte spectrum van de schilderkunst. Op doek schept ze onbestaande sferen die toch inleefbaar zijn, die nimmer afschrikken of beklemmen, maar uitnodigen. Marcella Wolfsen heeft zich eerst via de schilderkunst en later met keramiek willen uitdrukken. Nu zweert ze bij beeldhouwkunst. Uit speksteen onttrekt ze abstracte, maar daarnaast ook figuratieve beeltenissen. Rita Berx komt, letterlijk, glashelder over: nu eens speels en eenvoudig, dan weer weldoordacht en complex. Geïmponeerd door de kracht van het vuur, kon ze keramische uitdagingen evenmin negeren. Deze drie dames zouden het ten zeerste op prijs stellen wanneer u hun werken komt beoordelen, wikken en wegen, goed- of afkeuren, bejubelen of vergruizen. Dat kan op zaterdagen 9 en 16 en zondagen 10 en 17 december aanstaande in de Dorpsstraat 15 te Pelt (Overpelt). Van 14.00 uur tot 18.00 uur kijken ze op die dagen uit naar uw komst.