Schutterij St. Nicolaas & St Antonius Budel

BUDEL – Ook dit jaar heeft schutterij Schutterij St. Nicolaas & St Antonius Budel deelgenomen aan Sjors Sportief & Creatief van de gemeente Cranendonck.

Er hadden zich twee jongeren aangemeld om kennis te maken met de schietsport.

In dit kader leren de mensen van de schutterij kinderen de vaardigheid ‘windbuks-schieten’.

Een van de twee kinderen vond zijn draai bij een andere vereniging. Dat is ook de opzet van Sjors Sportief, kennismaken en daarna de activiteit zoeken die je het leukste vindt. Na vier weken waren de kennismakingsdagen om en werd er afgesloten met het overhandigen van de oorkonde ‘Schietvaardigheid’. Bram Vlassak heeft deze vier weken met plezier afgerond met het certificaat ‘Schietvaardigheid’ windbukssschieten behaald. Bram vindt het zo leuk dat hij wekelijks komt schieten. De schutterij biedt de mogelijkheid om op dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 te komen schieten met de windbuks. Kinderen van groep 8 van de basisschool  en hoger zijn welkom aan de Laarstraat 4 in Budel.

Op de foto Bram Vlassak