40 jaar “Bridgeclub Schoppen & Slaan“ Budel

BUDEL – In de periode 1980-1982 heeft erelid Ton Lucassen, op aandringen van velen, in Budel diverse bridgecursussen gegeven. Al spoedig daarna kwamen er verzoeken bij hem binnen om in de regio ook een bridgeclub op te richten. Daarop heeft hij een veertigtal brieven naar oud-cursisten en bekenden van hem gestuurd, om te peilen of er voldoende belangstelling hiervoor bestond; en op 11 november 1983 was het dan zover.

Na 4 avonden gespeeld te hebben in het “Leuterhuis” werd door de genodigden besloten om een club op te richten met als speelgelegenheid “De Bonte Os”. De naam van de club werd bedacht door ons erelid Guus van Winkel, namelijk Schoppen & Slaan (bridgetermen). 

Het ledental van de vereniging bedraagt op dit moment 45 en drie ereleden. Het derde erelid Els Kennis heeft jarenlang diverse bestuursfuncties bekleed en heeft ook jarenlang bridgecursussen gegeven. Op dit moment zijn onze speeldagen: maandag aanvang 19:30 uur in de Borgh en op donderdagmiddag aanvang 13.30 uur  in de Wielerbaan. Op beide dagen zijn nieuwe leden van harte welkom. U kunt vrijblijvend drie keer komen bridgen om te kijken of het iets voor u is.                                                                                                             Informatie kunt u inwinnen bij de secretaris Adriaan Schellekens, tel: 0031 6-12303008 of via email: adr.schellekens@planet.nl

Op zaterdag 11 november 2023 vierde Bridgeclub Schoppen & Slaan het 40-jarig bestaan.

Er werd gestart met een bridgedrive over 7 ronden van 4 spellen.

Na afloop kregen eerst de 3 leden die reeds 40 jaar lid zijn van onze vereniging een oorkonde uitgereikt: Annie Verhagen-Nobel, Frans de Brouwer en Gerrit van Weelden. Vervolgens werd de uitslag van de bridgedrive bekend gemaakt:

Riek Ceelen en Henk van Lith 69,13%

Frans de Brouwer en John Schroeten 66,07%

René Nies en Gerrit van Weelden 58,67%

Na de prijsuitreiking werd het glas geheven en kon men aanschuiven aan het koude- en warme buffet, dat wederom prima verzorgd was door de Wielerbaan.

Foto v.l.n.r. Frans de Brouwer, Annie Verhagen-Nobel en Gerrit van Weelden