Teun Heldens nieuwe burgemeester Heeze-Leende

HEEZE-LEENDE – Op maandagavond 20 november heeft de gemeenteraad Teun Heldens tijdens een extra raadsvergadering voor benoeming voorgedragen.

De vertrouwenscommissie is ervan overtuigd dat met de voordracht van Teun Heldens de inwoners, de maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven van de gemeente Heeze- Leende een gedreven burgemeester krijgen. Een burgemeester die tussen de mensen staat, toekomstgericht is, stuurt op daadkracht en die Heeze-Leende op de kaart zet in de regio.

Heldens (VVD) is vanaf zijn 18e politiek actief en kent het openbaar bestuur daardoor goed. Hij is negen en een half jaar raadslid geweest in Peel en Maas, waarvan drie jaar als fractievoorzitter. Ook is hij vier jaar lid geweest van de Provinciale Staten in Limburg. Hij heeft september jongstleden zijn raadslidmaatschap beëindigd om tijdelijk als wethouder aan de slag te gaan in Nederweert, in verband met ziekte van één van de wethouders daar.

Teun Heldens is 30 jaar en woont in Meijel. Als de minister van Binnenlandse Zaken instemt met de voordracht wordt hij op 1 februari 2024 als burgemeester geïnstalleerd.