Een vrolijke avond met De Budelse Comedie 

BUDEL – Zaterdag, zondag en woensdag was de voorstelling ‘Pepermuntje met een Hoogtepuntje’ van De Budelse Comedie te zien in MFC De Borgh. In een bijna volle zaal trakteerden de leden het publiek op een fantastisch blijspel én show!

De Budelse Comedie maakte optimaal gebruik van het grote podium om het verhaal te laten zien. Aan de linkerkant was ruimte voor de buurtsuper en rechts was de kapsalon van Guy gesitueerd. Op deze manier was er altijd wat te zien op het podium, soms zelfs tegelijkertijd. Het publiek kwam bijna ogen te kort. Het verhaal speelde zich dan ook af in de buurtsuper en de kapsalon. De lokale supermarkt had het niet makkelijk en eigenaar Bob (een mooie rol van Jan Cox; later meer) besloot de omzet wat te verhogen door wat extra (illegale) pillenhandel. Zijn bazige vrouw en mede-eigenaresse Gonny (goed neergezet door Dorine Truien) was niet op de hoogte. Zij had het al druk genoeg met het aansturen van de winkel, lastige klant mevrouw Balk, zwerfster Dewi en kassa-meisje Belinda (Loes Roelofs) die perfect alle kassa-perikelen wist weer geven met haar bonnetjes en spaaracties. Bovendien waren ze ook bezig met de organisatie van een buurtfeest. Vaste klant Hermien Meurkens speelde haar rol mevrouw Balk als de klager van de buurt ook heel leuk. Zeker na de ongelukkige inname van wat XTC. De grofgebekte Dewi werd leuk gespeeld door Marlies van Moorsel die al 50 jaar toneel speelt (!). Met haar harde en brutale opmerkingen kreeg ze de lachers op haar hand. 

Deze clandestiene handel van de supermarkt wordt aangeleverd door Wouter, gespeeld door Johan Gerlag. Johan zette overigens een prima debuut neer bij De Budelse Comedie. Hij is geen onbekende op het podium. Johan en Jan zorgden ook nog voor veel hilariteit in de zaal toen ze later op de avond in een andere rol verkleed als vrouw in een te strak en kort jurkje een doosje ‘pepermuntjes’ kwamen kopen in de supermarkt. 

Wouter was de loopjongen van drugsbaas Alexandro die met verve gespeeld werd door Ad Weegels. Alexandro had de touwtjes stevig in handen, alleen zijn vriendin Gigi (een sprankelende rol van Peggy van Rijswijk) had hij niet onder controle. Guy, de vrolijke homoseksuele kapper, werd geweldig en vol de gebruikelijke clichés vertolkt door Erwin Mennen. Karin Bergmans was lekker chaotisch als Sas, de zus van Guy die onverwacht een paar dagen op bezoek kwam. Zowel Sas als Guy zagen het trouwens wel zitten in Wouter! 

Hoe het verhaal precies in elkaar steekt, is bijna niet samen te vatten. Wat wel duidelijk werd, is dat de leden van de Budelse Comedie veel plezier uitstraalden op het podium. Een genot om naar te kijken. Zeker toen het buurtfeest eindigde met een groot feest op een vol podium met alle spelers, speelsters en figuranten (waaronder Patrick van de Kerkhof en Jan Neijssen).

Bij het binnengaan van de zaal voor ‘Pepermuntje met een hoogtepuntje’ kregen de toeschouwers al een pepermuntje. Het hoogtepuntje was aan het eind toen alle leden van De Budelse Comedie zorgden voor een fantastische karaoke-show. Tenslotte nog de complimenten aan Piet Fransen die dit ogenschijnlijke ‘zootje op het podium’ tot een strak geregisseerde en mooie voorstelling wist te smeden.