Intocht Sinterklaas in Soerendonk

SOERENDONK – Op zondag 26 november was het weer zover; Sinterklaas kwam naar Soerendonk met zijn Pieten! Het Sint Jans Gilde en het Soeriks Muziek gezelschap vertrokken vanaf Café De Bout naar het schoolplein. Ondanks het minder mooie weer, stonden daar al heel veel kinderen met hun ouders en grootouders klaar. Zij volgenden het Sint Jans Gilde en het SMG richting de Groenstraat waar de Sint, samen met koetsier Perry Hendriks in zijn mooie open witte rijtuig zat. Omdat het weer niet zo mooi was gingen wij niet naar het Jan Maas Plein, maar direct naar de zaal De Bout. Daar aangekomen speelden het SMG buiten nog een paar Sinterklaasliedjes die door de kinderen goed werden meegezongen en werd de Sint verwelkomd door Hennie van Gennip van het Sint Nicolaas Comité Soerendonk.

Daarna ging iedereen naar binnen en wethouder Karel Boonen verwelkomde de Sint namens de gemeente Cranendonck. De kinderen van basisschool Sint Joan zitten, hadden een dansjes ingestudeerd; groep 1 en 2 de Pietengym en groep, 3 4 en 5 Dancing Along Ozosnel. Hierna kon de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd kon beginnen. Dit jaar waren er 15 van de 16 prijswinnaars aanwezig; zij werden op het podium geroepen om hun prijs op te halen. Lilia was er niet maar krijgt haar cadeau nog in haar schoentje. In zaal De Bout was ook een kleurhoekje gemaakt waar alle kinderen nogmaals hun kleurtalent kunnen laten zien.

Toen was het officiële programma voorbij en ging de Sint het publiek in om samen met de kinderen wat te gaan kletsen en samen op de foto. De mooie snoepzak van Candyfun konden de kinderen met hun snoepzak-bonnetje ophalen bij een Piet, dus hoefde niemand in een rij te staan. Hierdoor was de sfeer nog meer ontspannen dan het altijd al was geweest. Aan het einde van de middag nam de Sint afscheid omdat er moest vanavond weer hard gewerkt worden!

Het Sint Nicolaas Comité Soerendonk wil alle vrijwilligers die hun enthousiaste medewerking hebben verleend aan deze intocht, ook via deze manier bedanken voor hun inzet. Wij hopen volgend jaar weer een beroep op jullie te mogen doen!