Ledûb dames 1 wint met 3-0 van VollinGo dames 1

BUDEL – Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen VollinGo dames 1 op de planning. Simone Overwater zorgde voor dit verslag: “Na een week goed getraind te hebben en de overwinning van vorige week, waren we gebrand om alle punten in Budel te houden. De enthousiaste mini van de week was Maud Schasfoort die een goede sfeer met haar meebracht. Dit enthousiasme namen we mee de wedstrijd in. 

In de eerste set startten we met Nikki, Pien, Lynn, Ellis, Julia, Laura en Daielle. Om 19:00 klonk het fluitsignaal om de eerste bal te serveren. VollinGo begon aan service en was direct fel in de verdediging. Hierdoor wisten we dat we alles op alles moesten zetten om zelf de punten te scoren. In het begin van de set gaat de stand redelijk gelijk op. Toch weet VollinGo op een voorsprong van 13-9 te komen. Na de time out van Jan waren we weer gefocust. Door de service druk van Ellis en Julia komen we weer terug in de wedstrijd. Met een paar blokjes van Nikki en Laura winnen we de eerste set met 25-18.

Set 2 werd gestart met dezelfde basisopstelling als set 1. In deze set werd gelijk het goede spel en energie van set 1 doorgezet. Ballen die direct over het net werden gespeeld door de tegenstander, werden hard afgestraft door Laura. Onder leiding van Daielle werd ook vrijwel iedere bal van de grond gehaald. Halverwege de set kwamen we in een klein dipje terecht en weet VollinGo weer op een gelijke stand te komen. De teams zijn erg aan elkaar gewaagd. Dit zorgt voor een spannend einde van de tweede set. Met een achterstand van 22-23 weten we toch de set binnen te halen met 25-23.

Nikki, Pien, Lynn, Ellis, Julia, Linnis en Daielle begonnen aan de derde set. We waren gebrand om weer een 3-0 binnen te halen. Helaas halen we in het begin van de set niet ons niveau. Er was onvoldoende service druk en er werden te veel eigen foutjes gemaakt. Hierdoor kwam VollinGo weer terug in de wedstrijd en lieten zij sterk spel zien. Dit resulteerde in een achterstand van 16-10. De koppen moesten op en we moesten gaan strijden voor elke bal. Door een paar mooie omloop balletjes van Lynn en de service druk van Amy, Ellis en Linnis werd het beoogde niveau weer behaald en wisten we ook de derde set binnen te halen met 25-23.

Eindstand: 3-0 en daarmee weten we alle punten in Budel te houden. Dit moest natuurlijk gevierd worden op Stratumseind.” 

Foto Jos Meusen