Ledub Heren 1 wint met 3-1 van Accretos Heren 1

BUDEL – Afgelopen weekend namen de heren van Ledûb Volleybal het op tegen Accretos Heren 1. Jarne Giesberts zorgde voor het verslag.

“Onze 9e wedstrijd spelen we thuis tegen Accretos Heren 1. Volgens de stand een haalbare kaart, want we staan 6 plaatsen boven hen. Volgens onze trainer toch een team om niet te onderschatten.

En inderdaad, van het niveauverschil was tijdens de eerste set niets te merken. Langs beide kanten werden te veel fouten gemaakt, we kwamen niet in ons spel en de servicedruk lag veel te laag. Het ging deze eerste set qua punten gelijk tegen elkaar op en bleef spannend tot het einde. We verloren deze set nipt met 24-26.

Hoog tijd om ons te herpakken , we startten met dezelfde opstelling en geleidelijk aan maakten we iets minder fouten. Toch lukte het niet om een grote voorsprong te nemen. De servicedruk kwam wat hoger te liggen, waardoor Accretos minder kon scoren. Het bleef gelijk opgaan, maar op het einde wisten we de set toch binnen te halen met 25-22.

De 3e set kwamen we wel in ons eigen spel , er werd meer gescoord en enkele lange servicereeksen zorgden voor een serieuze voorsprong. Onze goede verdediging en lange rally’s verhoogden de foutenlast bij de tegenstander en we haalden ook deze 3e set binnen met 25-14.

Het niveau van de 3e set wisten we niet te behouden en resulteerde in een wisselvallig spel. We leken steeds meer tegen onszelf te spelen en een opstellingsfout zorgde voor extra onrust en een korte onderbreking. Dit maakte dat Accretos kon bijblijven en het gelijk opging. Een tweede onduidelijkheid over de opstelling van de tegenstander legde het spel opnieuw even stil. Gelukkig wisten we ons hierna te herpakken en na een time-out konden we een voorsprong uitbouwen en de wedstrijd afmaken met 25-20.

Volgend weekend mogen we uitrusten, zodat we zaterdag 9 december alles kunnen geven tegen Furos Heren 1, die momenteel als 3e in de reeks staan.”

Foto Jos Meusen