Dames FCC maatje te klein voor Sparta

CRANENDONCK – Na een vrij weekend mochten de dames van FC Cranendonck weer aan de bak afgelopen zondag. Op een drassig veld was Sparta‘18 de te kloppen tegenstander. 

Sparta was gretig en won veel duels. Hierdoor kwamen de dames van Cranendonck weinig aan aanvallen toe. Toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam na een corner van Anniek. Via een korte flipperkast kwam de bal bij Joke, die niet twijfelde en de voorsprong op het bord kon zetten. Sparta gaf niet op en bleef veel druk zetten op de verdediging, maar Cranendonck hield voor rust de 0 vast.

De tweede helft werd er niet gemakkelijker op voor de thuisploeg. Ondanks een enorme werklust was er van voetballen weinig sprake. Karin kreeg het erg druk in de goal, maar kon wonderbaarlijk genoeg haar doel schoonhouden. Een enkel kansje leek nog even hoop te geven voor de thuisploeg, maar dit was tevergeefs. Er werd hard gestreden maar Cranendonck kon niet onder de druk uitkomen en de lang verwachte gelijkmaker volgde. De pijp leek wat leeg te raken bij FCC en ze hadden ‘het erg hard te halen’ de tweede helft. Ondanks de vele reddingen van keepster Karin kon het gelijkspel niet meer vastgehouden worden. De snelle voorhoede van Sparta kon nog tweemaal doel treffen voor het laatste fluitsignaal. Het leek zelfs nog 1-4 te worden, maar Wendy haalde de bal nog van de lijn. Zo bleef 1-3 de eindstand.

Een terechte uitslag, aangezien Cranendonck gewoon tekort kwam ondanks het harde werken. Desalniettemin hadden de dames toch een super gezellig uitje gepland, waarbij ze samen lekker uit eten gingen. De sfeer zit gelukkig nog altijd goed, wat ook erg belangrijk is. Volgende week zal de op één na laatste wedstrijd voor de winterstop gespeeld worden in Someren om 10 uur. 

Het zevental mag vrijdag 1 december om half 8 weer aan de bak met 3 wedstrijden in Baexem.