Werkgroep Windturbines Hamont

Beste inwoners van Hamont-Achel,

Als bezorgde Hamontenaren hebben we sinds september de werkgroep Windturbines Hamont opgericht nadat Engie de plannen bekend maakte om 3 windturbines van 150 meter hoog te bouwen op de volgende 3 locaties: Spaas Kaarsen, Stadswerf Hamont en Vandervelden.

Wij zijn voorstander van hernieuwbare energie, maar zijn wel ongerust over de impact hiervan op de onmiddellijke omgeving aangezien de turbines zeer dicht – naar onze mening zelfs te dicht – bij natuurgebied, woonomgeving en bedrijven worden ingeplant. Daarom willen wij de mensen op een correcte wijze informeren en sensibiliseren.

We merkten namelijk al vlug dat er nood is aan eerlijke, transparante communicatie aangaande dit project. Enerzijds omdat de bezoekers van de infomarkt van Engie nog met vragen/ongerustheden bleven zitten. En anderzijds omdat veel mensen de impact van dergelijke turbines onderschatten en de gevolgen pas merken nadat de turbines er al staan m.a.w als het dus te laat is.

Om deze redenen hebben wij dan ook besloten zelf een informatiesessie te organiseren waar er door (expert) gastsprekers dieper zal ingegaan worden op zaken als overlast ten gevolge van geluid & slagschaduw.

Daarnaast zullen jullie ook getuigenissen kunnen beluisteren van mensen die in de buurt van een windturbine wonen en/of werken.
 
We nodigen jullie dan ook van harte uit op onze informatieavond die zal plaatsvinden op maandag 4 december om 19.30 uur in cinema Walburg (Kerkstraat 28, 3930 Hamont).
 
Tot dan!
 
Werkgroep Windturbines Hamont.